- Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 kahve fincan şeker
- yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5,5 kahve fincanı un
- keki ıslatmak için : 1 su bardağı süt
- arasına sürmek için :
- 1 paket krem şan ti
- 1 bardak süt
- 5,6 adet iri doğranmış çilek
- üzeri için
- yarım kg çilek
- 1 yemek kaşığı Dr. Oetker çilekli jel
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yapılışı : kek hamuru için önce yumurta ve şekeri mıkserle çırpın,sırasıyla sütü ,yağı kabartma tozunu ,vanilya ve unu karıştırıp 26 cm çapında yağlanmış bir tepsiye dökün 180 derecede pişirin,pişen keki ortadan ikiye ( enlemesine ) kesin,bölünen iki parçayı 1 bardak süt ile ıslatın,arasına 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile çırpın,yarısını kekin arasına sürüp doğranmış çilekleri koyun,diğer keki üzerine kapatın kalan krem şantiyi en üstüne sürüp buzdolabına koyun 1 gece böyle bekletin,üzeri için çileği,şekeri dr oetkerin jelini rondodan çekin.hazırladığınız sosu sabah pastanın üzerine dökün tekrar servis zamanına kadar buzdolabında bekletin .afiyet olsun :)
5 Şubat 2013 Salı
ÇİLEKLİ PASTA
Funda şekerler den gelen tarif : muhteşem bir pandispanya çok hafif, çilek ile karışımı harika bir tad, mutlaka denemelisiniz....
0 yorum:
Yorum Gönder