- Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 avuç fındık kırığı veya dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 adet kuru incir ( 10,15 dakika ılık suıda bekletin )
- Muhalebi için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet toz krem şanti
- Şerbeti için: 1,5 su bardağı ılık su,1 yemek kaşığı nescafe,4 yemek kaşığı şeker
- üzeri için : kakao,hindistan cevizi, tarçın ( süslemek için )
- Yapılışı : öncelikle yumurtayı şekerle beyazlanana kadar çırpın,inciri küçük doğrayın 1 kaşık unun içine atın cevizi ve fındığı ekleyip karıştırın yumurtanın içine sırasıyla sütü kabartma tozunu ,vanilyayı unlu fındıklı karışımı 1 bardak unu ilave edin yağlanmış kare borcama dökün 190 derecede pişirin,kekiniz ılık iken ılık suda erittiğiniz şekerli nescafeyi üzerine dökünüz ,diğer tarafta tereyağı ve krem şanti hariç muhallebiyi pişirin ocağı söndürüp tereyağını ve toz şantiyi ekleyip mıksırla 5 dakika kadar çırpın ılık kekinizin üzerine döküp buzdolabında soğutun servisten önce üzerini kakao,hindistan cevizi ve tarçını ister karıştırarak isterseniz benim gibi ayrı ayrı süsleyerek serpiniz harika bir tatlıdır denemelisiniz .afiyet olsun : )
2 Mart 2013 Cumartesi
İNCİRLİ SÜTLÜ TATLI
Etiketler:
Sütlü tatlılar,
TATLILAR
0 yorum:
Yorum Gönder