Selma tuğran den aldığım bir tarif hem çok kolay hem çok lezzetli gününüzde misafirlerinize ikram edeceğiniz herkesin yapa bileceği bir içli köfte tarifi .
Malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta
- tuz karabiber istediğiniz kadar
- bolca kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- arzuya kalmış pul biber
- çok az ılık su ( 1 su bardağından çok az )
- iç harcı için
- 150,200 gr kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı domates,ve biber salçası
- karabiber,pul biber ve tuz
- Yapılışı : ince kıyılmış soğanı sıvı yağ ile birlikte soğan kristalleşinceye kadar kavurun ,kıymayı ekleyin kıyma suyunu çekince salça ve baharatlarını ilave edip bir iki çevirip ocaktan alın cevizini,tuzunu atıp soğumaya bırakın.hamurunu yapmak için derin bir kabın içine bulguru ve ılık suyu göz kararıyla koyun bulgur yumuşasın diye üzerini örtüp 5 dakika kadar bekletin (aynı kısır gibi )haşlanmış olan patatesleri ezin veya rendeleyip bulgurun içine atın sırasıyla salçalarını, un, irmik ,yumurta,kimyon ,tuz ve baharatlarını ekleyip çok iyi köfte yoğurur gibi yoğurun ,küçük ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ,küçük parçaları içli köfte yapar gibi elinizle orta kısmını oyarak soğumuş olan iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup elinizi su ile ıslatarak kapatın.tüm malzemeyi bitirin.derin bir tavaya kızartmak için sıvı yağ koyup pembeleşinceye kadar kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın .sıcak servis yapın .afiyet olsun :)
1 yorum:
nefis görünüyor ben çiğsini de severek yerim :) elinize sağlık
Yorum Gönder