RSS

11 Mayıs 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • yarım kg bakla
  • 1adet kuru soğan
  • 2adet taze soğan
  • 1kesme şekeri,tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım demet dereotu
  • Yapılışı : baklayı ayıklayıp 1 kaşık un ve 2,3 damla limon sıkılmış suda bekletin (kararmamaları için  ) diğer tarafta soğanları küçük doğrayın zeytinyağında sarartın ardından baklayı tuzunu şekeri ilave edip 3,4 dakika kavurun 2 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı unu koyup baklaya atın, kısık ateşte kapağını açmadan kaynamaya bırakın bakla pişince dereotu  ilave edin,sarımsaklı yoğurt ile servis yapın .afiyet olsun :)

2 yorum:

suezgecmutfakta dedi ki...

Baklayi seven biri olarak ellerinize saglik.

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

sağolun canım:)