Malzemeler
- yarım kg bakla
- 1adet kuru soğan
- 2adet taze soğan
- 1kesme şekeri,tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım demet dereotu
- Yapılışı : baklayı ayıklayıp 1 kaşık un ve 2,3 damla limon sıkılmış suda bekletin (kararmamaları için ) diğer tarafta soğanları küçük doğrayın zeytinyağında sarartın ardından baklayı tuzunu şekeri ilave edip 3,4 dakika kavurun 2 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı unu koyup baklaya atın, kısık ateşte kapağını açmadan kaynamaya bırakın bakla pişince dereotu ilave edin,sarımsaklı yoğurt ile servis yapın .afiyet olsun :)
2 yorum:
Baklayi seven biri olarak ellerinize saglik.
sağolun canım:)
Yorum Gönder