skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 4,5 adet enginar
- 6,7 adet iri taze soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet limon
- 200gr kıyma
- dere otu, taze nane maydanoz
- karabiber çok az kimyon çok az kekik tuz
- 1 su bardağına yakın zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı :öncelikle enginarların dış kabuklarından üç dört sıra çıkarın sapını kesin,enginarların elinizle göbek kısmını açın çay kaşığı ile içindeki tüy kısmını oyarak çıkarın ,enginarların uç kısmından iki parmak kalınlığında kesin ve bolca suyla yıkayıp limonlu ve unlu suya kararmamaları için koyun bu arada çıkardığınız dış kabuklarınıda yıkayıp unlu suya koyun ( hiç kabuk atmayın bildiğiniz gibi enginarın kabuklarının da çok faydalı olduğu biliniyor ,ve kabuklarından da dolma yapı caz.gelelim iç harcını yapmaya pirinci yıkayıp bir kaba alalım kıymayı koyalım ince kıyılmış yeşillikleri tuzu ve baharatları ilave edelim yağını nar ekşisini ve1 limon suyunu sıkıp harçı iyice harmanlayalım ve suyun içinden çıkarıp süzdüğümüz enginarların göbek kısmına ve kenar yapraklarına dolduralım tencereye koyalım ,kenarından çıkardığımız yaprakları resimde görüldüğü gibi 1tatlı kaşığı harç koyup diğer yaprağı üzerine kapatalım tencereye koyduğumuz enginarların üzerine dikkatlice sıkıca dizelim ki açılmasınlar enginarların yarısını geçecek kadar sıcak su tuz ve biraz sıvı yağ koyalım dolmaların üzerine kesilmiş limon dilimleri dizelim ve bir tabak koyup kısık ateşte 40,50 dakika pişirelim .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder