RSS

15 Mayıs 2012 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 küçük paket yaş maya ( 42 gr ) veya 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • aldığı kadar un
  • iç malzemesi
  • 1 küçük kutu haşhaş
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

  • Yapılışı : iç malzemeyi yağ ile karıştırıp inceltin, cevizi şekeri ilave edip bir kenara çekin, hamur  malzemesinin tümünü karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur yapın 15 dakika mayalandırıp iki parçaya ayırın merdane ile 40,45 cm kadar açıp içine haşhaşlı malzemeyi sürüp rulo yapın üçer parmak genişliğinde kesin yağlanmış fırın tepsisine dikine dizin üzerlerine hafifçe bastırın, arzu ederseniz üzerlerine susam serpin yarım saat kadar mayalandırmaya bırakıp 200 derecelik fırında pişirin sıcak sıcak servis yapın tadına doyamıcağınız bir lezzet tavsiye ederim ,afiyet olsun :)

0 yorum: