RSS

28 Mayıs 2012 Pazartesi

ŞEHRİYELİ HAVUÇLU PİLAV

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 bardak pirinç
  • 1 küçük havuç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1  kaşık tereyağı
  • tuz
  • 3 bardak varsa et suyu
  • Yapılışı: pirinci yıkayın 1tatlı kaşığı tuz atılmış ılık suda 10 dakika bekletin,havucu rendeleyin sıvı yağında önce arpa şehriyeyi pembeleştirip hemen ardından havucu ilave edin bir iki çevirdikten sonra süzülmüş pirinci ilave edip karıştırarak kavurun, et suyunu tuzunu atıp, kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin ırakın  üzerini örtüp demlenmeye bırakın.afiyet olsun :)

0 yorum: