RSS

8 Mayıs 2012 Salı

ALMAN PASTASI

www.tips-fb.com




  • Malzemeler
  • 125 margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 bardak(   un tepeleme )
  • kreması için
  • 2,5 bardak süt
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Yapılışı : öncelikle pastanın iç kremasını yapalım, 1,5 bardak sütü ve şekeri ocağa koyup kısık ateşte kaynamaya bırakalım,ayrı bir yerde yumurtayı kalan 1 bardak sütü unu ve vanilyayı çırpma teliyle karıştırıp kaynayan süte ilave edip muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp ılınmaya bırakalım,hamuru için, oda sıcaklığında olan margarini yumurtayı şekeri ve yoğurdu derin bir kabın içine alıp elimizle karıştıralım ununu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım gerekirse un ilave edebilirsiniz ,hamuru ikiye ayırın ama biri diğerinden daha büyük olsun ,önce büyük hamuru merdane ile açın yağlanmış olan yuvarlak kalıba koyun kenar kısımlarını 1 parmak yukarıya doğru çekin ortası havuz gibi olsun ,hazırladığınız kremayı içine dökün,diğer hamuruda tam kalıba göre açıp üzerine koyun 180 derecede  pişirin ,fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin inanılmaz lezzetli bir pasta oluyor .afiyet olsun,

0 yorum: