RSS

2 Mayıs 2012 Çarşamba

MEYHANE PİLAVI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2,3 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber
  • 1 kaşık salça
  • tuz ,karabiber
  • 4 bardak sıcak su
  • Yapılışı :zeytinyağına küçük doğranmış soğanı ve biberi doğrayın sararınca kadar kavurun ardından bulguru atıp bir iki çevirin hemen ardından salça ve kabukları soyukmuş küçük doğranmış domatesi ilave edip tuzunu ve karabiberini atın bir iki dakika kavurun 4 bardak sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin,pilav demlendikten sonra servis yapın ,afiyet olsun :)

0 yorum: