Malzemeler
pandispanya için
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un ( silme )
- 1 çay bardağı buğday nişastası ( silme )
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- kreması için
- 2 paket krem şanti ara katı için
- üzeri için: 1 paket beyaz çikolata sosu
- vişne ( ben dondurucudan kullandım )
- Yapılışı : yumurtayı ve şekeri mıkserle 5 dakika önce yavaş sonra hızlı çırpın ,ardından unu,nişastayı kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin yuvarlak borcamı yağlayıp unlayın,hazırladığınız hamuru dökün bir kaç kez sert zemine tepsiyi vurun ki kekin içindeki hava kabarcıkları çıksın kekiniz daha güzel kabarır180 derecede 20 dakika pişirin içine kürdan batırarak pişip pişmediğini anlarsınız ( kekin kürdana yapışmaması gerekiyor ) pişen keki soğuttuktan sonra ikiye bölün ayrı yerde 2 bardak süt ile çırptığınız 2 paket krem şan tinin içine vişneleri veya istediğiniz meyveleri doğrayın kekin içine sürün bu arada kekiniz sert ise 1 bardak süt ile ıslatın ikinci parçayı üzerine koyun,diğer tarafta beyaz çikolatayı pişirip hafif ılıkken pastanın üzerine dökün üzerini meyveyle süsleyip buzdolabına kaldırın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder