- Malzemeler
- bir kabın içine.1 bardak su tuz ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur tutun ,hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin ,bu arada iç malzemesini yapın
- iç malzemesi için
- 1 kg yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 2 kaşık sıvı yağ,tuz
- yufkalara sürmek için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yapılışı
- iç malzemenin hepsini karıştırın ,bir kenara çekin.dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yaparak pasta tabağı büyüklüğünde merdane ile açın takriben ( 10 veya 12 adet beze çıkıyor) 2 yufka hariç açtığınız her yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ sürün ve yarısını üst üste koyun en üstüne yağlamadığınız yufkayı koyun,böylelikle 2 adet 10 arlı yufkalarınız oluyor birini bolca un ile tepsiden büyük açın yağlanmış tepsiye kenar kısımlarını dışarıya taşırarak yayın yufkanın kenarlarını ve üzerine sıvı yağ serpiştirin ve iç harcını yayın diğer yufkayı tepsi boyunda açıp iç harcın üzerine döşeyin kenardan sarkan yufkaları tepsini içine toplayın böreğin üzerine tekrar sıvı yağ serpiştirip 200 derecede pişirin.afiyet olsun :)
- NOT: Böreğiğinizi yumuşak isterseniz fırından çıkarınca üzerine çok az miktarda elinizle bir kaç kez su serpip üzerini havlu bir bez ile örtün ....
25 Ocak 2013 Cuma
YOĞURTLU AÇMA BÖREK
Etiketler:
Börekler,
hamur işleri
0 yorum:
Yorum Gönder