- Malzemeler
- 1 bardak kırmızı mercimek
- yarım bardak ince bulgur
- 2 yemek kaşığı margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 5 adet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tutam pul biber
- Yapılışı : 1 bardak mercimeği iyice yıkayın 2 bardak su ile kısık ateşte 20 dakika kaynatın ,mercimek yumuşayıp suyunu çekmeye yakın bulguru ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp bulgurun yumuşaması için 10 ,15 dakika bekletin bu arada yemeklik doğradığını soğanı ve margarini ocağa koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun salçaları ilave edin ocaktan alıp soğutun
- taze soğanı ve maydanozu ince doğrayın ,bulgurun içine sosu döküp yoğurun ,baharatları ve tuzu ekleyin biraz daha yoğurup yeşilliklerini ilave edin elinizle şekil vererek istediğiniz yeşilliklerin üzerine limon dilimleriyle servis yapın. afiyet olsun :)
27 Ocak 2013 Pazar
MERCİMEK KÖFTESİ
Kızım simgenin uzun süredir daha doğrusu mutfağa girmeyle hiç alakası yoktu ,nasıl olduysa pazar sabahı kalkıp bize patatesli sigara böreği ve kek yaptı, ardında mercimekli köfte yapmak istedi arkadaşından aldığı tarifi uyguladı inanılmaz lezzetli bir köfte yaptı ,bende resmini çekip sizlerle paylaşmak istedim ,buyrun tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder