skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 1 kg yufka
- yarım çay bardağı kadasr sıvı yağ
- üzeri için
- 1 kg yoğurt
- 3 diş iri sarımsak
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- çok az tuz
- Yapılışı
- tek yufkayı tezgahın üzerine açın 1 veya 2 kaşık sıvı yağı serperek kenarından kıvırarak sıkıca rulo yapın (kızımın yaptığı bu böreğin yapılmış aşamasını kaçırdığım için resimliyemedim) ikişer parmak genişliğinde kesin yağlanmış küçük kare borcama dikine dizin ,biz 1,5 kg yaptığımız için büyük kare borcamı kullandık böylelikle tüm yufkaları bitirin,,fırına verin kızarıncaya kadar pişirin diğer tarafta sarımsakları ezip yoğurda biraz su ve tuz ilavesiyle çırpın ve sıcak yufkaların üzerine döküp, ılık kalıp ,yufkalar yoğurdu çekmesi için tekrar sönmüş olan sıcak fırına verin servis zamanı gelince tereyağında salçayı kavurun çok az su ilave edip bir taşım kaynatıp yoğurdun üzerine dökün .pratik aynı zamanda çok lezzetli bir börek ,afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder