RSS

10 Ocak 2013 Perşembe

KUZU ETLİ ARAP SAÇI

www.tips-fb.com

egelilerin sevdiği  aramolı anason kokan  bir adıda rezene olan çok faydalı bir ot çeşididir ,sağlık için mutlaka pişirip denemelisiniz egede pazarlarda bulabilirsiniz ,diğer yerlerde alışveriş merkezlerinin raf kısımlarında rezene olarak poşetlerde vardır bu tadı tadı mutlaka tadmalısınız harika bir lezzettir......

Malzemeler
  • yarım kg arapsaçı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 250 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • terbiye için
  • 1 yemek kaşığı un
  • yarım limon suyu
  • tuz
  • Yapılışı : eti haşlayın,arap saçının topraklı olan baş kısmını alın .taze olan dallarını ve yapraklarını 2cm büyüklüğünde doğrayın sert olan dallarını ve yapraklarını kullanmayın ( taze olan dalları kırarken çıt sesini duyarsanız tazedir ) ıspanak gibi bol suda birkaç kez yıkayın,yemeklik doğradığınız soğanı ve yağı pembeleşene kadar kavurun ardından kaynattığınız eti ilave edip bir dakika kadar sote leyin yıkadığınız arap saçını ve tuzunu ilave edin bir iki çevirdikten sonra et suyunu üzerine gelecek kadar koyup kısık ateşte arap saçının kök kısımları yumuşayana kadar kaynatın suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz,unu ve limon suyunu az su ile karıştırıp yemeği ocaktan almanıza yakın biraz yemeğin suyundan alın karıştırın  ve yemeğe yavaşça dökün yemeği bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın arzu ederseniz pul biberle servis yapın.afiyet olsun :)

0 yorum: