Malzemeler
- yarım kg şevketi bostan
- 250,300 gr kuzu eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- tuz
- Yapılışı : eti, yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını tencereye koyup et suyunu çekinceye kadar kavurun1 su bardağı su koyarak tencerenin kapağını kapatıp 20,25 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin ayıklanmış temizlenmiş olarak aldığınız .şevketi bostanı bir kaç su yıkayın iki parmak genişliğinde doğrayın (yeşilliğiyle birlikte) etin içine atın üzerine gelecek kadar suyunu koyup şevketi bostan yumuşayana kadar pişirin,diğer tarafta terbiyesi için unu ve limonu bir kasede çok az su ilavesiyle karıştırıp pişen şevketi bostanın içine ilave edin un kokusu gidene kadar bir iki taşım daha kaynatıp ocağı söndürün egenin ve giritlilerin yaptığı çok faydalı bir ot yemeğidir mutlaka deneyin .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder