skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 4,5 adet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 limon
- yarım su bardağı zeytin yağı
- 2 kaşık salça
- 2 adet domates
- tuz,karabiber,nane
- salamura veya taze yaprak

Yapılışı : yapraklar salamuraysa yaprakları akşamdan suya koyun tuzlu ve kara suyu çıksın diye bolca yıkayın ,taze yaprak ise, bol suda yıkayıp 1 kg su koyup 5 dakika haşlayın ,ayrı yerde soğanları küçük doğrayıp az tuz ile ovup solduruyoruz ( çok fazla tuz koymayın ) yıkanmış pirinci salçayı,yağı 1 limon suyunu ince doğranmış yeşillikleri ve baharatları koyup iyice elimizle karıştırıyoruz bu arada haşlanan yaprakları tel süzgece koyup süzüyoruz,yaprakların damar kısımları üste gelecek şekilde 1 kaşık iç koyup sarıyoruz,tencerenin dibine 1 kaç tane yaprak döşüyoruz üstüne sardığımız yaprakları sıkı bir şekilde diziyoruz en üstüne 1 tabağı ters bir şekilde (ağırlık oluştursun )diye kapatıyoruz üstüne biraz sıvı yağ yarım limon suyunu sıkıp dolmaların yarısına gelecek kadar su ilave takriben ( 4,5 bardak ) kadar edip, pişirmeye bırakıyoruz, suyunu çeken dolmaları pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra söndürüp servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz, afiyet olsun :
2 yorum:
yöresel lezzetler hep ilgimi çekmiştir.Ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor :)
www.endininmutfagi.com
yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)
Yorum Gönder