RSS

23 Nisan 2012 Pazartesi

PORTAKALLI TURTA (KURUYAN KEK İLE)

www.tips-fb.com
evde kalmış keklerinizi değerlendirme adına bu pastayı yaptım çokta güzel oldu, sizde kekiniz kurudu diye sakın   atmayın  ben kuruyan keklerimi ron dodan geçirip kavanozda muhafaza ediyorum,hiç bir şey olmuyor,kakaolu kekleri beyaz pastanın üzerini süslemek için saklıyorum ,bu tarifini vereceğim pastayı tamamen evde kuruyan sade kek ile yaptım buyrun tarifi
MALZEMELER
  • 2çorba kasesi ron dodan çekilmiş sade kek
  • 3 su bardağı süt
  • 1yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • yapılışı

  • sütün içine nişasta ve şekeri koyun pişirin ron dodan çektiğiniz kekleri ilave edip karıştırın yağlanmış bir fırın kabına koyup 160 derecede pişirin hafif kabarmaya başlayıp pembeleşince fırından alın.,ayrı bir yerde kremasını yapıp üzerine dökün buzdolabına soğuması için koyun.
  • kremasının tarifi
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı renk versin diye tank ( meyve suyu tozu )
  • tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi gibi kaynatın ,kekin üzerine döküp buzdolabında soğuttuktan sonra 1 paket krem şan tiyi 1 bardak süt ile çırpıp üzerini süsleyip soğutun servise hazırdır,böylelikle keklerinizi de değerlendirmiş olursunuz,afiyet olsun :)

0 yorum: