RSS

19 Nisan 2012 Perşembe

TAVUKLU MANİSA KEBABI

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • krp için
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt 
  • yarım su bardağından az su 
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • iç malzemesi
  • 250,300 gr tavuk veya kuzu eti (  ben tavuk etiyle yaptım )
  • 1yemek kaşığı salça
  • 2,3 kaşık domates rendesi
  • tuz,karabiber,köri arzuya bağlı pul biber 
  • 1 su bardağı garnitür, veya haşlanmış havuç,patates,bezelye karışımı
  • kaşar
  • domates
Yapılışı :öncelikle tavuk etini küp küp doğrayın,soğan ve sıvı yağ ilavesiyle kavurun ,etler yumuşayıp,soğan rengini değiştirince 1 kaşık salça ve evde yaptığınız domates sosu veya1,2 adet domates rendeleyip ilave edin,karıştırdıktan sonra tuzunu ve baharatları ve garnitürü ilave edin 1 çay bardağı su ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocağı söndürün.yumurtayı ,sütü un yağ ve tuzu karıştırıp iyice boza kıvamına getirin çok az yağlanmış teflon tavaya 1 kepçe döküp tavanın her tarafına bulaşmasını sağlayın arkalı önlü pişirip bir kenara çekin,pişen krepleri düz bir zemine koyup 1 kaşık tavuklu harçtan koyup bohça gibi katlayıp ters çevirin yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin üzerine birer dilim kaşar ve domates koyup fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin sıcak servis yapın ,afiyet olsun:)

not .bu verdiğim tariften 15 adet çıkıyor siz isterseniz tarifin yarısını yapabilirsiniz :1 yumurta,1bardak süt,  1bardağa yakın un( göz kararıyla) ayarlıyabilirsiniz..

0 yorum: