skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- krp için
- 3 yumurta
- 3 su bardağı süt
- yarım su bardağından az su
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- iç malzemesi
- 250,300 gr tavuk veya kuzu eti ( ben tavuk etiyle yaptım )
- 1yemek kaşığı salça
- 2,3 kaşık domates rendesi
- tuz,karabiber,köri arzuya bağlı pul biber
- 1 su bardağı garnitür, veya haşlanmış havuç,patates,bezelye karışımı
- kaşar
- domates
Yapılışı :öncelikle tavuk etini küp küp doğrayın,soğan ve sıvı yağ ilavesiyle kavurun ,etler yumuşayıp,soğan rengini değiştirince 1 kaşık salça ve evde yaptığınız domates sosu veya1,2 adet domates rendeleyip ilave edin,karıştırdıktan sonra tuzunu ve baharatları ve garnitürü ilave edin 1 çay bardağı su ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocağı söndürün.yumurtayı ,sütü un yağ ve tuzu karıştırıp iyice boza kıvamına getirin çok az yağlanmış teflon tavaya 1 kepçe döküp tavanın her tarafına bulaşmasını sağlayın arkalı önlü pişirip bir kenara çekin,pişen krepleri düz bir zemine koyup 1 kaşık tavuklu harçtan koyup bohça gibi katlayıp ters çevirin yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin üzerine birer dilim kaşar ve domates koyup fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin sıcak servis yapın ,afiyet olsun:)
not .bu verdiğim tariften 15 adet çıkıyor siz isterseniz tarifin yarısını yapabilirsiniz :1 yumurta,1bardak süt, 1bardağa yakın un( göz kararıyla) ayarlıyabilirsiniz..
0 yorum:
Yorum Gönder