skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 4 adet enginar çanağı ( ayıklanmış)
- 15 adet taze soğan
- 1 su bardağı pirinç
- dere otu,maydanoz
- zeytinyağı,tuz karabiber arzu ettiğiniz baharatlar
- limon
Yapılışı : ben enginarları temizlenmiş çanak şeklinde aldım,siz bütün alırsanız tüm yapraklarını temizleyin beyaz kısmı kalsın ,limonlu unlu suda bekletin ( kararmamalar için )bu arada yaprakları atmayın ister dolmanın içine yani yanına koyup pişirin ,ister ayrı bir yerde kaynatıp suyunu için ,karaciğere çok faydalı bunu da söylemeden edemi cem ,her neyse gelelim yemeğimize .önce taze soğanı ince kıyalım bir kısmını yıkanmış olan pirincin içine diğer kısmını zeytinyağında öldürelim enginarları soğanların üzerine koyup biraz tuz ve su ilavesiyle enginarları hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim,ayrı yerde hazırlamış olduğumuz pirinç,taze soğan,ince kıyılmış maydanoz,dereotu,tuz,yağ,limonsuyu ve baharatları koyup dolma içini hazırlayalım ,hafif yumuşamış olan enginarların içine dolduralım fazla olanı tencerenin içine koyup birazda limon suyu ve sıcak su ilavesiyle dolmaları pişirelim üzerine bolca dereotu koyup servis yapalım, afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder