RSS

27 Nisan 2012 Cuma

NAR EKŞİLİ KISIR

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • 2,5 çorba kasesi ince bulgur
  • 1 ,5 bardak sıcak su
  • yarım su bardağı nar ekşisi
  • yarım kg taze soğan
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 bardağa yakın zeytinyağı
  • 1demet maydanoz
  • 3 dolu yemek kaşığı salça ( acı tatlı zevkinize göre)
  • tuz,karabiber,nane kimyon pul biber( zevkinize göre azlığını  ve çokluğunu ayarlayın)
Yapılışı : bulguru derince bir kaba alın üzerine sıcak suyu ve tuzunu atın karıştırıp üzerini kapatıp demlenmeye bırakın bu arada zeytinyağı ile küçük doğranmış soğanı sote leyin kızarmaya başlayınca salçasını atıp kavurun bulgurun içine atın baharatları nar ekşisini ilave edin ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu koyun karıştırıp servis tabağına alın ,marul ile servis yapın afiyet olsun :)

0 yorum: