RSS

17 Nisan 2012 Salı

BURMA ( BAKLAVA)

www.tips-fb.com


 Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1fiske tuz
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu 
  • açmak için 1 kutu nişasta
  • şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  •  bir kaç damla limon
  • içi için 250 ,300 gr dövülmüş ceviz
  • üzerine dökmek için 250 gr tere yağı  veya margarin
Yapılışı :yumurtayı ,sütü,yağı sirke,ve bir fiske tuzu , geniş bir kapta aldığı kadar un ile birlikte karıştırıp yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın iri ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın nişasta ile aynı ölçüde unu karıştırıp bir kenarda bezeleri açmak için bekletin,cevizi rondoda çekin,bezeleri nişastalı un ile açabildiğiniz kadar  açın yufkanın bir kenarından dört parmak kadar katlayın, katladığınız yere ceviz koyup resimdeki gibi oklavaya sarıp yufkayı büzüştürün oklavanın bir kenarından  büzüştürerek çıkartın yağlanmış  tepsiye keserek dizin, üzerine eritilmiş tereyağı dökerek 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.bu arada şerbeti yapın ,şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra ocağı söndürün, fırından çıkardığınız tatlınızı soğutun şerbeti sıcak verin şerbetini çeken tatlınız sunuma hazırdır,yeşil fıstık ile servis yapın ,afiyet olsun :)

0 yorum: