RSS

21 Nisan 2012 Cumartesi

HAMSİLİ PİLAV

www.tips-fb.com
Karadeniz yöresine ait bir pilav çeşidi, sağ olsun kızımın komşusu ferdanın yaptığı pilavın lezzeti süperdi .ben de dayanamadım resmini çekip tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim ,buyrun tarif :)
  • Malzemeler
  • 1,5 kg ayıklanmış kılçıkları çıkarılmış hamsi
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • tuz,karabiber,kimyon (damak zevkinize göre )
  • 1demet dereotu,1 demet maydanoz,bolca taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • zeytin yağı
Yapılışı : hamsiler ayıklanır yıkanır bir kevgire suyu süzülsün diye konulur,pirinç yıkanır 5 dakika ılık tuzlu suda bekletilir,kuru soğan küçük doğranır zeytinyağıyla birlikte sararıncaya kadar sotelenir suyu süzülen pirinç ve baharatlar ilave edilerek kavrulur, 2 bardak su konulur,biraz diri pişirilir,piştikten sonra ince kıyılmış taze soğan,dereotu ve maydanoz ilave edilir.yağlanmış  tepsiye hamsilerin sırt kısmı dışa gelecek şekilde dizilir ( ters çevirince hamsilerin parlak kısmı dışarıda kalmalı )üzerine pilavın bir kısmı konulur düz yayılır tekrar hamsi konulur ve kalan pilavın hepsi konularak diğer hamsiler sıkça dizilir,üzeri hamsiyle kaplanır.Ayrı bir yerde1 su bardağı suyla az salçayı karıştırıp hamsili pilavın üzerine dökün ,hamsiler pişene kadar fırında 25 dakika pişirin.piştikten sonra dilimleyerek servis yapın,afiyet olsun )
not: aynı tarifi tencerede yapıp ocakta da pişirebilirsiniz:)

0 yorum: