Malzemeler
- 3 yufka
- 2 parça kemiksiz tavuk eti
- 1 soğan rendelenmiş
- tuz karabiber
- üzeri için 2 bardak sıcak su varsa tavuk suyu, yoksa 1tane tavuk bulyon 1 kaşık tereyağı
- üzerine dökmek için: sarımsaklı yoğurt ,tere yağı,1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı : rendelenmiş soğanı,çok küçük doğranmış tavuk eti ile karıştırın tuz ve karabiberini ilave edip bir kenara çekin ,bu arada yufkaları üst üste koyup önce dörde sonra üçe bölüp,her bir parçayı resimde görüldüğü gibi dörder cm genişliğinde küçük üçgenlere kesin ,hazırladığınız tavuklu harçtan koyup önce üçgen sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlayarak sarın küçük toplar olacak yağlanmış fırın tepsisine dizin,180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin,bu arada derin bir kaba sıcak suyu dökün 1 kaşık tereyağını ilave edin ve yağı sıcak suda eritin,hafif pembeleşen tavuklu toplarınızın üzerine döküp tekrar fırına verin suyunu çekince fırından alın sıcak olarak tabağınıza koyun üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün, tereyağını eritin salça ve çok az su ilave edip kaynatın ,hazır olan yoğurdun üzerine döküp afiyetle yiyin ,harika bir lezzet.....
0 yorum:
Yorum Gönder