RSS

20 Nisan 2012 Cuma

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK

www.tips-fb.com



  • Malzemeler
  • 4 adet yufka
  •  1 kavanozun yarısı kadar haşhaş
  • haşhaşı yumuşatmak için sıvı yağ( yarım su bardağı  kadar)
  • 2,5 bardak yeşil mercimek
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • tuz,karabiber
  • 1 yumurta akı  (üzerine  sürmek için )
  • galeta unu
Yapılışı : mercimeği kaynatıp süzün,soğanı az sıvı yağı ile kavurun mercimeği ilave edip tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın ve ocağı söndürün,yufkayı tezgahın üzerine açıp,sıvı yağı ile yumuşatılmış haşhaşı yufkanın her tarafına sürün ikinci yufkayı üzerine serip önce ikiye sonra 10 parçaya üçgen olarak kesin ,yufkanın geniş kısmına mercimekli harçtan birer dolu kaşık koyup kenarlardan içeriye kıvırıp sigara böreği gibi sarın,önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derecede pişirin tadına doyamıcağınız bir lezzettir.afiyet olsun:)
not :bu böreği yapıp pişirmeden buzlukta uzun süre bekletebilirsiniz:)

0 yorum: