RSS

6 Nisan 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI SARMA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 4,5 adet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 limon
  • yarım su bardağı zeytin yağı
  •  2 kaşık salça
  • 2 adet domates
  • tuz,karabiber,nane
  • salamura veya taze yaprak
Yapılışı : yapraklar salamuraysa  yaprakları akşamdan suya koyun tuzlu ve kara suyu çıksın diye  bolca yıkayın ,taze yaprak  ise, bol suda yıkayıp 1 kg su koyup 5 dakika haşlayın ,ayrı yerde soğanları küçük doğrayıp az tuz ile ovup solduruyoruz ( çok fazla tuz koymayın ) yıkanmış  pirinci salçayı,yağı 1 limon suyunu ince doğranmış yeşillikleri ve baharatları koyup iyice elimizle karıştırıyoruz bu arada haşlanan yaprakları tel süzgece koyup süzüyoruz,yaprakların damar kısımları üste gelecek şekilde 1 kaşık iç koyup sarıyoruz,tencerenin dibine 1 kaç tane yaprak döşüyoruz üstüne sardığımız yaprakları sıkı bir şekilde diziyoruz en üstüne 1 tabağı ters bir şekilde  (ağırlık oluştursun )diye kapatıyoruz üstüne biraz sıvı yağ yarım limon suyunu sıkıp dolmaların yarısına gelecek kadar su ilave takriben ( 4,5 bardak ) kadar edip, pişirmeye bırakıyoruz, suyunu çeken dolmaları  pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra söndürüp servis tabağına alıp limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz, afiyet olsun :

2 yorum:

Endi'nin Mutfağı dedi ki...

yöresel lezzetler hep ilgimi çekmiştir.Ellerine sağlık çok lezzetli gözüküyor :)
www.endininmutfagi.com

Bircan ÖZERBAY dedi ki...

yorumunuz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)