skip to main |
skip to sidebar




- hamuru için
- 1 bardak su
- 250 gr margarin
- 1 fiske tuz
- 1 bardak un
- 4 yumurta
- hamurun yapılışı
- suyu,margarini ve bir fiske tuzu ocağa koyun ,kaynayınca ocağı kısıp unu atıp hızlıca karıştırın unu 5 dakika kadar pişirin ,ocaktan alıp soğumaya bırakın ,hamur ılınınca yumurtaları kırıp mıkserle karıştırın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer tatlı kaşığı kadar koyup 175 derecede fırının kapağını açmadan pişirin,fırını söndürdükten 5 dakika sonra fırından çıkarın (,fırının kapağını açarsanız profitroller söner ) bu arada iç kremasını pişirin:)
- iç kremasının yapılışı
- 1 kg süt
- 5 yemek kaşık un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 6,7 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- vanilya
- 1 paket krem şanti
- üzerine dökmek için istediğiniz kadar cukulata sosu
- Yapılışı : iç kremayı pişirin, ve soğutun, ayrı yerde çırptığınız krem şanşiyi soğumuş olan kremaya karıştırıp mıkserle çırpın ,pişen profitrollerin ortasından ikiye kesin iç kremadan sürüp bir kaseye veya bir tepsiye dizin,üstlerine hazırladığınız çukulata sosunu dökerek servis yapın .afiyet olsun :)
- not :krem şanti koymasanızda oluyor,görüldüğü gibi 2 tepsi çıktı,yarısını bardaklara yaptım ,yarısınıda komşuma götürdüm çok çok güzel oluyor mutlaka denemelisiniz ..
2 yorum:
profiterol en sevdiğim tatlıdır,çok aşamalı bu tarif adına ellerinize sağlık :)
www.endininmutfagi.com
gerçekten uğraşı isteyen bir tatlı ama sonuça değer:)yorumunuz için çok sağolun:)
Yorum Gönder