skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 3adet yufka
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- iç malzemesi
- 3,4 adet haşlanmış patates
- 250 gr lor peyniri
- arzuya göre maydanoz ( ben koymadım )
- karabiber
- Yapılışı : derin bir kapta süt,yumurta ve yağı karıştırın,haşlanmış patatesleri rendeleyin peynir karabiber kıyılmış maydanoz ile harmanlayıp bir kenara çekin ,yufkanın birini tezgah üstüne açın sütlü harçtan 2,3 kaşık döküp elinizle yufkanın her tarafına yayın yufkanın kenar kısmından bir karış kadar katlayın sütlü karışımdan sürüp patatesli harçtan boydan boya koyup rulo sarın dört parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizin,kalan sütlü harçı üzerine sürüp çörek otu serpin 190 derecede pişirin ,afiyet olsun :)
2 yorum:
Çok severim bu böreği,elinize sağlık güzel olmuşlar...
sağolun , teşekkür ederim sizinde bloğunuz çok güzel...
Yorum Gönder