- istediğiniz kadar kuru kayısıyı çok az su ile yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyorsunuz ( arzu eden bir miktar şeker üzerine atabilir )benim yediğimde şeker yok idi, bademi sıcak suda kabuğunu çıkarın, ince ince kıyın haşladığınız kayısıları ortadan ikiye ( ayırmadan) kesin bademleri içine koyun arzu ederseniz bir miktar kaymakta koyup kapatabilirsiniz ,üzerine badem serpiştirip soğuk servis yapın .afiyet olsun :)
5 Eylül 2012 Çarşamba
KAYISI DOLMASI
Yazlık komşum nuray hanımın yapıp bize verdiği kayısı dolması harikaydı ,çok beğendim üstelik hiç şeker kullanmadığını söyledi,tadıda şeker kullanmamasına rağmen süperdi, aldığım tarif şöyle idi :
Etiketler:
KAHVALTILIKLAR,
TATLILAR
2 yorum:
Kayısı dolmanız çok ilgimi çekti.Bugün konuklarıma sabah kahvaltısında şekersiz olarak ikram ettim.Gerçekten çok beğenildi.Görsellik yönünün damak tadıyla birleştiği yerde taçlanan böylesine güzel bir sunumu bizlere kazandıran,yazlık komşunuz Nuray hanıma sizin aracılığınızla teşekkürlerimi sunarım.Herşeyin gönlünüzce biçimlenmesi dileğimle..
yorumunuz için çok teşekkür ederim. çok haklısınız, bende sizin aracılığınızla arkadaşıma tekrar teşekkür ederim.sevgiler..
Yorum Gönder