skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1küçük zeytin ezmesi veya 1 bardak zeytin
- zeytin yağı (zeytinin içine koymak için)
- Yapılışı :süt, ılık su ,zeytinyağı,derin bir kaba konur içine toz maya,şeker.tuz ve aldığı kadar un ile yoğurulur15 dakika dinlendirilir, hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır tezgahın üzerinde elinizle çay tabağı büyüklüğünde açılır,zeytin ezmesi zeytinyağıyla karıştırılır ,( zeytin ezmesi yerine zeytini sıvı yağ ile robotta çekebilirsiniz ) açtığınız hamurlara sürülür,resimde görüldüğü gibi uzatılarak rulo sarılır,her iki uçu halka şeklinde birbirine yapıştırılır.yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sürülür,susam serpilir tepside 15 dakika mayalanması beklenir.200 derecede pişirilir.afiyet olsun :)
- not : oldukça bereketli yumuşacık bir hamur oluyor bu verdiğim ölçü ile 2 büyük tepsi çıkıyor bu hamur ile ben 1 tepsiyi peynirli yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder