RSS

3 Eylül 2012 Pazartesi

PİRİNÇLİ KABAK SALATASI

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • 4,5adet orta boy kabak
  •  1,5 çay bardağı pirinç
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 4 kaşık mayonez
  • 1,5 bardak yoğurt
  • 1bardak dövülmüş ceviz
  • 1 demet dereotu
  • 2 çay bardağı su
  • tuz

Yapılışı .
kabakları kazıyın yıkayıp rendeleyin,pirinç zeytinyağı tuz ve su ile birlikte kabaklar suyunu çekene kadar pişirin ,ocağı söndürüp kabakların soğumasını bekleyin, yoğurdu mayonezi ince kıyılmış dereotunu, cevizi  ilave   edip buzdolabında soğutun servis zamanı üzerini dereotu ve kırmızı biberle süsleyin.afiyet olsun :)



0 yorum: