RSS

3 Eylül 2012 Pazartesi

VİŞNE JÖLELİ TATLI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 9 bardak süt
  • 2bardak şeker
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin 
  • üst jölesi için
  • 3 bardak vişne suyu
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • tane vişne veya kiraz
Yapılışı : süt ,şeker ve irmik karıştırılarak göz göz oluncaya kadar kaynatılır,ocak söndürülür 1 kaşık tereyağı ve vanilya ilave edilir.ıslatılmış bir tepsiye dökülür soğumaya bırakılır ,bu arada vişne suyu ve nişasta kaynatılır,ılık olan tatlının üzerine yavaşça  dökülür  tane vişne ile süslenerek soğutulur dilimleyerek servis yapılır.afiyet olsun :)

0 yorum: