RSS

3 Eylül 2012 Pazartesi

UNLU ÇITIR BÖREK

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • iç malzemesi
  • 3,4 adet haşlanmış patates
  • 1 dolu kase lor peyniri ve kaşar peyniri karışımı
  • 1 su bardağı un (  her yufkaya 1 dolu yemek kaşığı gelmeli )
  • maydanoz,tuz, karabiber,pul biber





Yapılışı :margarini eritip sıvı yağı ile karıştın,haşlanmış patatesi ,loru,ince kıyılmış maydanozu, tuz,karabiber,pul biberi ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırın,yufkanın birtanesini tezgaha açın bolca fırça ile her tarafını yağlayın ( bu böreğin özelliği bol yağ sürülmeli un konulduğu için yağını çekiyor) bir tel elek ile yufkanın her tarafına un eleyin ( 1 dolu kaşığı geçmesin çünkü börekleriniz kuru olabilir )yufkayı ikiye katlayın tekrar yağlayıp unlayın,yufkanın resimde görüldüğü gibi yan kenarlarını üç parmak kadar içe doğru katlayın kenar kısmına bolca iç harcınızı koyup gevşekçe rulo sarın dörder parmak genişliğinde kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin kalan yağlı suyunuza çok az su ilave edip böreklerin üzerine sürün 200 derecede pişirin sıcak servis yapın  inanılmaz çıtır lezzetli, bir börektir. afiyet olsun
not :bu tarif ile bir tepsiden fazla çıkıyor:)

0 yorum: