RSS

1 Eylül 2012 Cumartesi

SADE KEK

www.tips-fb.com

Malzemeler
  • 3yumurta
  • 2 bardak şeker
  • 1,5 bardak süt
  • yarım bardak sıvı yağ
  • 3 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı yemek sodası ( karbonat )
  • 1 vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı : yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın,sütü,yağı ve vanilyayı ilave edip bir dakika kadar çırpmaya devam edin,unu,kabartma tozunu limon kabuğunu ve karbonatı katıp mıkserle karıştırıp yağlanmış kalıba dökün, üzerine susam serpin, kalıbı bir kaç kez sert zemine vurun  kekin iyi kabarması için hava kabarcıkları çıksın,180 derecede pişirin,kekin pişmesini anlamak için kekin ortasına bir kürdan batırın hamur kürdana bulaşmıyorsa pişmiş demektir.afiyet olsun :)

0 yorum: