RSS

5 Eylül 2012 Çarşamba

MOR HAŞHAŞLI BÖREK

www.tips-fb.com
  • Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 6 adet yufka
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su 
  •  1 çay kaşığı kabartma tozu
  • iç malzemesi
  • 250 gr kıyma
  • 3adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • karabiber,tuz,maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • üzerine sürmek için: 1 yumurta,mor haşhaş
Yapılışı :sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanı pembeleşmeden kavurun,kıymayı ilave edin,kıyma suyunu çekince tuz,kara biber,ince kıyılmış maydanozu katıp ocağı söndürün,haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup çatal ile ezip kıymaya ilave edin karıştırıp bir kenara çekin,derin bir kabın içinde yumurtayı ,yoğurdu ,sıvı yağı ve suyu koyup çırpın 1 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave edin ,yufkanın birini tezgaha açın içine bolca sıvı harçı fırça ile sürün karşılıklı katlayın kuru yerine harç sürün diğer iki tarafı da katlayıp bohça gibi kare yapın harç sürün hiç kuru yeri kalmasın, yufkayı dörde kesin içine kıymalı harçtan koyup bohça gibi katlayın yağlanmış fırın tepsisine koyun ,böylelikle tüm yufkaları yapın, üzerlerine yumurta sürüp mor haşhaş serpin 180 derecede pişirin .afiyet olsun :)

0 yorum: