RSS

23 Eylül 2012 Pazar

GALETALI KESİK POĞAÇA

www.tips-fb.com
Selma hacı aliden gelen bir tarif :) harika bir poğaça tarifi mutlaka denemelisiniz
  • Malzemeler
  • yarım su bardağı çiçek yağı
  • yarım su bardağı eritilmiş terem yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta, sarısı hamura,beyazı üzerine
  • 1 adet kabartma tozu
  • bir fiske tuz
  • aldığı kadar un
  • iç harçı için
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 kibrit kutusu kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • üzeri için tatlı kırmızı toz biber
Yapılışı : öncelikle,haşlanmış patatesi rendeleyin veya ezin süt,tuz ve kaşarı ilave edip püre yapın bir kenara çekin,hamur malzemesinin yumurta akı hariç tümünü karıştırıp yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın küçük parçaları poğaça gibi açıp iç harçtan koyun ay şeklinde kapatın,önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ,poğaçaların üzerine bir bıçak ile iki çizgi atarak kesin,kırmızı tatlı biberi serpip,180 derecede pişirin.ağızda eriyen yumuşacık bir poğaça. afiyet olsun :)
not :üzerinde görülen pul biber arzu ederseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.

0 yorum: