RSS

14 Eylül 2012 Cuma

TOP KABAK DOLMASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 6 adet yuvarlak kabak
  • 100,150 gr kıyma
  • 1 bardak pirinç
  • dereotu maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • salça,tuz,karabiber,nane,kimyon,kekik
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 yemek kaşığı salça 
  •  zeytinyağı
Yapılışı :kabakların baş kısımlarını kesin ,kabakları yıkayın içlerini tatlı kaşığıyla kırmadan oyun, çok az tuzlayın iç harçını hazırlayın, derin bir kabın içine kıymayı rendelenmiş kuru soğanı, ince kıyılmış taze soğanı ,maydanozu,dereotunu ,pirinci,tuzu zeytinyağını,nar ekşisini,salçasını ve baharatları ilave edip yoğurun ve kabakların içine doldurun tencereye dizin yarısına gelecek kadar salça tuz ve biraz sıvı yağ karıştırılmış suyu dökün ve kısık ateşte kaynamaya bırakın  kabaklar yumuşayıp pirinçler uzayınca ocağı söndürün servise hazırdır. afiyet olsun :)

0 yorum: