skip to main |
skip to sidebar
Gönül giraylar den gelen bir tarif : çok pratik et,tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz veya kahvaltıda yapabileceğiniz bir patates tarifi ben çok beğendim.
Malzemeler
- 1 kg patates
- yarım çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1tatlı kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- kekik.kimyon.nane,karabiber, tuz pul biber ve istediğiniz baharalar
Yapılışı : patateslerin kabuğunu soyun küp küp doğrayın,ayrı bir yerde salça ,yağ, su ,tuz, baharatları küçük doğranmış sarımsakları karıştırıp patateslerin içine ilave edin iyice harmanlayın yağlı kağıt serilmiş kalıbın içine dökün fırına verin ara ara fırında karıştırarak patateslerin yumuşayıp pişmesini kontrol edin,pişen patateslerinizi et yemeklerinde garnitür olarak kullanabilirsiniz afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder