RSS

25 Ağustos 2012 Cumartesi

PATLICAN DİZME

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 kg  patlıcan
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • karabiber, tuz
  • üzerine ,domates ,yeşil biber
  •  1 çay bardağı zeytin yağı 
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı su
Yapılışı: öncelikle bu yemek yağlı güzel oluyor, siz zevkinize göre yağını hazırlayın ,patlıcanları alacalı soyup bir baş parmağı kalınlıkta halka şeklinde kesin, 1 kaşık tuz atılmış suda 15 dakika bekletin patlıcanların acı suyu gitsin,bu arada kıymanın içine tuz ve karabiber atıp iyice yoğurun,patlıcanların suyunu sıkıp bir fırın tepsisine bir parça kıyma alıp patlıcanların arasına koyarak tepsiye kol böreği gibi sıkıca sıralayın,üzerlerine kuş başı doğranmış domatesi ve biberi sıralayıp tuzunu sıvı, yağını,parçalayıp üzerine dağıttığınız margarini ve suyunu koyup 200 derecede fırına verin1 saatten fazla pişirin ara ara patlıcanların pişip pişmediğini kontrol ederek kendi yağında kalana kadar ve pembeleşinceye kadar pişirin.maydanoz ile servis yapın ,afiyet olsun :)

0 yorum: