skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 1 derin kase irmik
- 1 derin kase şeker
- 1 derin kase süt
- 1 derin kase su
- 100 gr tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- fıstık,tarçın
- kaymaklı dondurma
Yapılışı : öncelikle sıvı yağda fıstıkları hafif pembeleştirelim hemen ardından tereyağını ve irmiği ilave ederek irmik pembeleşene kadar çok harlı olmayan ateşte karıştırarak kavuralım, diğer taraftan derin kabın içine şekeri, suyu ve sütü koyup eritelim,pembeleşen irmiğe yavaşça döküp hızlıca karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısalım,helva suyunu çekmeye başlayınca sürekli silkeleyerek karıştıralım ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakalım,demlenen helvayı bir kasenin içine ince tabaka halin de koyup ortasına bir top dondurma koyalım üstünü tekrar helvayla kapatıp tabağımıza ters çevirelim tarçın serperek servis yapalım ,afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder