Malzemeler
- 1 kg kabak
- 250 gr kıyma
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- çok az salça
- tuz ,karabiber
- kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı : kabakları temizleyin dörde bölün,sıvı yağda hafif kızartın ( çok pembeleşmesin)kevgire çıkarın yağı süzülsün,diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı ve biberi 2 kaşık sıvı yağda sotele yin kıymayı ilave edip kavurun,kıyma kavrulunca kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi ilave edin domates suyunu çekince tuzunu,karabiberini koyup ,ocaktan alın,kabakları bir tepsiye dizin üzerine kıyma harçını döküp1 veya 2 bardak sıcak su ilave edip fırına verin suyunu çekince fırından alıp servis yapın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder