- Malzemeler
- 1 kg işkembe ( temizlenmiş )
- 1 yumurta
- 3dolu yemek kaşığı un
- toz kırmızı biber
- tereyağı,
- tuz,karabiber
- bir kaç diş sarımsak ve sirke
- Yapılışı : öncelikle temiz aldığınız işkembeleri çok iyi birkaç su yıkayın küçük doğrayın ,üzerini örtecek kadar su ile yumuşayana kadar kaynatın düdüklü tencerede kaynatırsanız ( 20 ,25 dak) işkembeler kaynadıktan sonra küçücük doğrayın ( zevkinize göre) ayrı bir yerde un ile yumurtayı biraz su ile karıştırıp çırpın kaynayan işkembenin içine ilave edin bir iki taşım kaynatın işkembenin suyu koyulaşınca ocağı söndürün,tereyağını kırmızı toz biberle eritip kızdırın çorbanın üzerine servis zamanı dökün, ,sarımsaklı sirke ile servis yapın ,afiyet olsun :)
29 Ağustos 2012 Çarşamba
İŞKEMBE ÇORBASI
Yengem sevim hanımın yaptığı çorba çok lezzetli olmuştu bende resmini çekip sizlerle tarifi paylaşıyorum :)
0 yorum:
Yorum Gönder