Malzemeler
- 2,5 lt süt
- 1 paket güllaç ( 10 adet )
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- 2 paket vanilya veya yarım çay bardağı gül suyu ( hangisi varsa )
- Yapılışı : büyükçe bir tencereye sütü, şekeri koyun süt ılınıncaya kadar ısıtın ( elin dayanacağı şekilde) diğer taraftan güllaçları bir tepsiye tek koyup ılık sütten 2,3 kepçe üzerine döküp yumuşatın diğer güllaçlarıda aynı işlemi yaparak güllaçların yarısına kadar gelerek sütü çekmesini sağlayın,arasına pudra şekerini dövülmüş ceviz ve fındığın yarısını serpin ve kalan güllaçları serin süt ilavesiyle güllaçları ve sütü bitirin süt soğursa tekrar sütü elinizin dayanacağı kadar ısıtın ki güllaçlar yumuşayıp sütü çeksin,böylelikle tüm güllaçları ve sütü bitirin buzdolabına koyup 2,3 saat soğumasını bekleyin ,servis yapacağınız zaman . kalan cevizi ,fındığı varsa yeşil fıstık kiraz vişne gibi meyvelerle süsleyip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder