skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- fıstık
- 1 kaşık sıvı yağ ( fıstığı kavurmak için )
- 2 dolu kaşık tere yağ
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- tuz ,karabiber
- maydanoz
- varsa 2,5 bardak et suyu
Yapılışı : pirinci ılık tuzlu suda 10 dakika bekletin,yıkayıp süzün,fıstığı sıvı yağda pembeleştirin ardından tereyağı ve pirinci ilave edip kavurun tuz, yeni bahar, karabiber ve et suyunu koyun kısık ateşte pişirin,inmesine yakın ince kıyılmış maydanozunu koyup ocağı kapatıp pilavı demlenmeye bırakın.bu arada ben antrikot kullandım antrikotların her iki tarafını kimyon,kekik karabiber tuz serperek sıvı yağda kızartarak pilavın yanında servis yaptım. afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder