RSS

4 Kasım 2012 Pazar

PRATİK ISPANAKLI BÖREK

www.tips-fb.com


  • Malzemeler
  • 1kg ıspanak (ayıklanmış,yıkanmış ve ince doğranmış )
  • yarım kg lor veya beyaz peynir
  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 1 kg yufka
  • eşit miktarda su ve sıvı yağ 
  • üzerine sürmek için 1 yumurta,susam varsa çörek otu
Yapılışı :öncelikle yufkaları ortadan ikiye bölün her börek için 3 adet yarım yufka kullanılacak , yarım yufkayı tezgahın üzerine açın (1 kase sıvı yağ,1 kase su ayrı kaplarda ) önce bir kaşık ile sıvı yağı yufkaya serpiştirin ,ardından aynı miktarda suyu serpiştirin yufkanın hemen hemen her tarafı ıslansın,uzun kenar kısmına iç harcınızı yayın rulo şeklinde sarın,üçer,dörder parmak şeklinde kesin yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizin oldukça bereketli ,aynı zamanda çıtır harika bir börek ,böylelikle tüm yufkaları bitirin,üzerine yumurta sarısı ve susam çörek otu karışımı serpiştirin 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin sıcak servis yapın vaz geçe miyeceğiniz bir börek tarifidir.afiyet olsun :)

0 yorum: