- Malzemeler
- 500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 ,5 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 5,6 diş sarımsak
- 1 yarım kaşık biber salçası
- yarım kaşık domates salçası
- tuz karabiber isteğe bağlı kimyon
- zeytinyağı
- Yapılışı : etleri yıkayın zeytinyağı ile birlikte ateşe koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin yemeklik doğranmış kuru soğanı iri doğranmış biberi ilave edin pembeleşene kadar kavurun, salçayı koyup bir iki çevirin hemen ardından dilimlenmiş havuçu küp doğranmış patatesi ve sarımsakları yemeklik doğranmış domatesleri tuzunu ve baharatları koyup biraz daha sotelenip sıcak su ilavesiyle etler ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ,maydanoz ile servis yapın.afiyet olsun :)
16 Kasım 2012 Cuma
ET SOTE
Etiketler:
Et Yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder