RSS

16 Kasım 2012 Cuma

ET SOTE

www.tips-fb.com

  1. Malzemeler 
  2. 500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
  3. 2 adet orta boy kuru soğan
  4. 4 ,5 adet yeşil biber
  5. 2 adet domates
  6. 1 adet havuç
  7. 1 adet patates
  8. 5,6 diş sarımsak
  9. 1 yarım kaşık biber salçası 
  10. yarım kaşık domates salçası
  11. tuz karabiber isteğe bağlı kimyon
  12. zeytinyağı
  13. Yapılışı : etleri yıkayın zeytinyağı ile birlikte ateşe koyup etler suyunu çekinceye kadar pişirin yemeklik doğranmış kuru soğanı  iri doğranmış biberi ilave edin pembeleşene kadar kavurun, salçayı koyup bir iki çevirin hemen ardından dilimlenmiş havuçu küp doğranmış patatesi ve sarımsakları yemeklik doğranmış domatesleri tuzunu ve baharatları  koyup biraz daha sotelenip sıcak su ilavesiyle etler ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ,maydanoz ile servis yapın.afiyet olsun :)

0 yorum: