skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 1 paket baklava yufkasında 28 adet var,ben 38 adet yufka kullandım
- 300,400 gr tereyağı
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- şerbeti için
- 2,5 bardak şeker
- 2,5 bardak su
- 2,3 damla limon suyu
- şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika daha kaynatın

Yapılışı : fırın tepsisini eritilmiş tereyağıyla yağlayın( ben fırın tepsisinde yaptım) 1 adet,baklava yufkasını yayın üzerine fırça ile bolca tereyağı sürün,yufkaların yarısına kadar bu işlemi uygulayın ( çok dikkat edin baklava yufkalarının üzerini açık bırakmayın her yufkadan sonra yufkaların üzerini örtün çünkü çok çabuk kuruyorlar) tam ortaya geldiğiniz zaman dövülmüş olan cevizi yayın yufka yağ karışımı sürerek yufkalar bitene kadar en üstüne yağ sürerek bitirin 10 dakika yufkalar yağını çeksin diye bekleyin üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede pişirin ,bu arada şerbetini yapın her ikisi de ılık iken şerbetini yavaşça verin,1 gün bekletirseniz baklavanız şerbetini iyice çekip daha güzel oluyor üzerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapın (resmi çektiğim zaman yeşil fıstık yoktu ) aynen hazır baklava gibi çıtır oluyor.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder