RSS

11 Kasım 2012 Pazar

EV TARHANASI YAPIMI

www.tips-fb.com
Tarhanayı yapalı 1 aydan fazla oldu bazı nedenler yüzünden şimdi verebiliyorum ,gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil ben malzemeyi kaynatıp 1veya2 gün bekletip açıp kurutuyorum robottan çekiyorum bunu senlerdir böyle yapıyorum,sizde geç kalmış değilsiniz,hemen tarifine geçiyorum :)
ben 1,5 kg dan yaptım fazla oldu size vereceğim ölçü 1 kg




  • Malzemeler
  • 1 kg kırmızı salçalık biber
  • 7 ,8 adet orta boy domates
  • 1 kg kuru soğan
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı tatlı toz kırmızı biber( isterseniz acı kullanabilirsiniz)
  • 1 demet yaş nane isterseniz kuru nanede koyabilirsiniz
  • tuz 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un 
  • Yapılışı : kırmızı biberi ,kuru soğanı ,domatesi yıkayıp biberin çekirdek kısımlarını çıkararak iri iri doğrayın bir tencerenin içine sıvı yağ nane ve tuz ilavesiyle kaynamaya bırakın ,kaynayan sosu blandırda çekin soğutup ün ilavesiyle ele yapışmayacak bir hamur yapın ,unlanmış derin bir kabın içine koyup,üzerine un serperek bir bezle kapatın 1 gün böyle bırakın ,ertesi gün yine unlayarak yoğurun isterseniz 1 gün daha bekletip yayın ,isterseniz 1 gün bekledikten sonra elinizi unlayarak temiz bir bezin üzerine önce iri parçalar kopararak kuruması için yayın gölge bir yerde arkalı önlü çevirerek kurutmaya bırakın  elinizle ufalayarak küçültün robotta incecik çekin masanın üzerine örtü yayarak çektiğiniz tarhanayı üzerine döküp bir kaç gün kuruması için havalandırın iyice kuruyan tarhananızı varsa bir bez torbaya koyarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz afiyetle bir kış boyunca kullanın:)




0 yorum: