skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 1kg küçük patlıcan
- 350,400 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
- 1adet kuru soğan
- 1 dolu kaşık salça
- 3,4 adet domates
- 5,6 adet yeşil biber
- tuz ,karabiber
- maydanoz
- zeytinyağı
Yapılışı : öncelikle patlıcanların sap kısımlarının yeşil kısmını sapı kalacak şekilde ayıklayın, sap kısmının altından yarım cm aşağıdan alacalı kabuklarını soyun bir kaç yerinden çizik atarak tuzlu suda bekletin,bu arada az zeytinyağıyla birlikte eti ocağa koyun et suyunu çekinceye kadar kavurun ,yemeklik doğranmış soğanı, biberi ,tuzu ve karabiberi koyup kavurmaya devam edin,salçayı ve robottan çektiğiniz 2 domatesi ilave ederek bir iki çevirin, 2 bardak sıcak su koyup, etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin ince kıyılmış maydanozu ilave edip ocaktan alın.patlıcanların suyunu kağıt peçeteyle kurulayıp arkalı önlü kızartın,kızarttığınız patlıcanları bir kevgire koyup yağını süzdürün fırında pişirecekseniz bir fırın kabına koyun, ocakta pişirecekseniz geniş karnıyarık tenceresine dizin ( ben tencerede yaptım) iç kısımlarını çatalın uçuyla hafif bastırarak açın,etli karışımı içlerine doldurun üzerlerine ince kesilmiş domates ve biber dilimleriyle süsleyin biraz salça, su ve tuzu karıştırın tencerenin kenarından döküp kısık ateşte pişirin ,afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder