skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 3oo gr kuzu eti
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- tuz karabiber maydanoz
Yapılışı : patlıcanları alacalı soyun ikişer parmak eninde ve boyunda küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. tuzlu sudan alıp sıvı yağda patlıcanları kızartın ve yağı süzülsün diye bir kevgire çıkarın , eti tencereye sıvı yağ ilavesiyle koyun bir kaç dakika kavurun et suyu çekince soğanını ilave edin ,soğan sararmaya başlayınca salçasını katıp bir iki kere çevirip 1veya2 bardak su ilavesiyle et yumuşayana kadar kaynatın,et yumuşayınca kabukları soyulmuş domatesleri ilave edin pişirin, kızarmış olan patlıcanları bir yayvan tencereye dizin pişen etli sosu üzerine yayarak dökün, kısık ateşte karıştırmadan 10,15 dakika kaynatın ,suyu biterse göz kararıyla sıcak su ilave edebilirsiniz ,maydanoz ile servis yapın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder