muazzez hanım dan gelen bir tarif ,o tadın güzelliği mayalı olmasına rağmen yufkaların tel tel olması harikaydı mutlaka yapın ....
Malzemeler
- 250 gr margarin (eritilecek)
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 100 gr kaymak
- 500 gr süt
- iç malzemesi
- göz kararıyla,fındık kırığı,kuru üzüm, şeker
- Yapılışı
- 1 bardak süte mayayı 1 yemek kaşığı şekeri koyup 15 dakika bekletin,kalan süte erimiş olan margarini sıvı yağı,kaymağı,koyup 15 dakika beklemiş olan mayayı ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın,hamurun üzerini temiz bir bez ile örterek 1 saat dinlenmeye bırakın ,hamur kendine geldiğinde bir küçük portakal büyüklüğünde bezeler yaparak un ile 3,4 mm inceliğinde açın ( hazır yufkadan biraz kalın olacak )bu arada fındığı kuru üzümü ve şekeri karıştırın açtığınız yufkalara serpiştirin ( ben tam ölçü vermiyorum siz göz kararı ve istediğiniz kadar atabilirsiniz )rulo yapın üçer parmak genişliğinde kesin yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün180 derecede pembeleşene kadar pişirin.afiyet olsun :)
2 yorum:
ELİNİZE SAĞLIK YAKIN ZAMANDA TOPLANTIM VAR TARİF TOPLUYORUM İŞİME YARAYACAK :)
SAĞOL CANIM,GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ,MEMNUN OLURUM,ZİYARETİNİZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLERLE..
Yorum Gönder